fredag 9 april 2010

THE IMPACT OF TECHNOLOGY-ENABLED ACTIVE LEARNING ON STUDENT PERFORMANCE, GENDER AND ACHIEVEMENT LEVEL


Ruey Shieh
















TEAL- Technology-Enabled Active Learning är pedagogisk metod som fokuserar på aktvitet och interaktivitet. TEAL bygger på att man har speciella lokaler med teknisk utrustning där studenterna kan få hjälp av varandra och speciella lärarassistenter med studieuppgifter.

Studien på ett Universitet i Taiwan skulle användas för att fastställa om TEAL hade någon påverkan på studenters studieresultat. Man ville också se ifall kvinnliga studenter gjorde bättre resultat.

Resultat visar att TEAL-studenter presterar bättre än vanliga klassrumsstudenter, kvinnliga studenter ökade sina prestationer ännu mer i förhållande till de kvinnliga studenterna i kontrollgruppen. De s.k.svaga studenterna var de som ökade sina prestationer mest. Studien visar att det finns möjlighet att miska skillnaderna mellan olika studentgrupper genom att använda mer teknik och interaktivitet i undervisningen.
Ett problem är dock att lärarana inte är vana vid denna typ av undervisning och behöver därför utbildning. Lärarna på Universitete i Taiwan hade åkt till MIT i USA för att få inspiration och jälp att komma igång med det nya undervisningssättet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar